Počítadlo pozretí správ - kde je?

Toto je reakcia na otázku ktorá nám bola zaslaná emailom.

"Šéf" tvrdí, že máme nové počítadlo - číslo (volá sa to Merit skóre), pri ikonke srdca ktorú je vidno pri niektorých správach. Toto sa objaví pri tých príspevkoch ktoré je možné odmeniť Chronmi (o nich píšem nižšie).

...ale prečo trápiť ľudí keď všetko doteraz fungovalo ok?

Podľa šéfa je dôvod ten, lebo vraj musíme v portáli posilniť komunitný charakter, teda umožniť jeho návštevníkom odplatiť sa tvorcom portálu a jeho obsahu aj niečím podstatnejším ako len svojou ochotou prečítať si ho...

...a toto by sa malo dosiahnuť tak, že reportéri sprístupnia svoje správy len tým ktorí sú ochotní za ich pozretie zaplatiť svojou prácou. Pred pár rokmi sme tu mali takýto systém a výsledkom bolo aj to, že sme mali oveľa viac správ.

Šéf tiež tvrdí, že mu na tom veľmi záleží, pretože síce veľmi rád pracuje na veciach užitočných pre bežkárov (sledovanie rolieb cez GPS, kamery, smartfónové apky a kopec iných aj menej úspešných iniciatív v minulosti), ale už je po tých rokoch unavený z nízkej úrovne reciprocity a rád by videl nejaký výraznejší posun k zlepšeniu situácie. Preto bol cez leto integrovaný do portálu komuntný systém NEO, ktorý umožňuje každému urobiť niečo pre spoločné blaho a zarobiť si tak Chrony, teda komunitné peniaze. Tie je možné okrem iného použiť aj na prístup k obsahu tohoto portálu. Ako ich získať je popísané na tejto stránke.

Tieto nové funkcie ešte nie sú plne doladené a veci sa budú meniť a napríklad aj to počítadlo sa zasa objaví, ale asi len pri správach ktoré sú prístupné len členom komunity. Čo bude ďalej, to záleží aj na reakciách k týmto zmenám.

Comments

Vítam tieto zmeny, počítadlo nieje dôležité. Len užívateľov tohto webu treba naučiť nielen brať, ale aj dávať, a teda urobiť z nich používateľou a prispievateľov.