email úpravcom tratí: GPS záznamy z úprav

Dobrý deň,

oslovujem vás, pretože máme isté novinky týkajúce sa nášho projektu sledovania mechanizmov upravujúcich trate pomocou GPS, v ktorom ste partnerom.

 

v krátkosti

* máme kampaň na StartLabe, cez ktorú chceme vyzbierať peniaze na projekt a na vytvorenie mapy upravenosti tratí na Slovensku,

* ak kampaň nebude úspešná, s veľkou pravdepodobnosťou tento projekt ukončíme,

* k dosiahnutiu nášho cieľa nám môžte pomôcť aj vy, napríklad propagáciou na sociálnych sieťach – ak tam máte priaznivcov, prípadne iným spôsobom.

 

podrobnejšie

Zmienená kampaň bola vytvorená na základe rozhodnutia, že službu sledovania úprav pomocou GPS nie je možné dlhodobo, spoľahlivo a kvalitne robiť "na kolene", spoliehajúc sa len na ochotu dobrovoľníkov. Veríme, že jej prevádzka by mala byť vedená udržateľným spôsobom. To znamená, že by mala byť financovaná – buď inštitúciami s vlastnými finančnými zdrojmi (OOCR, štát, sponzori) alebo z príjmov, ktoré sama vytvorí, teda peniazmi od konečných používateľov služby.

Tento cieľ sme sa snažili najprv dosiahnuť prvým spôsobom, vytvorením projektu Informačnej platformy pre bežecké lyžovanie. So žiadosťou na jeho podporu sme oslovili sekciu cestovného ruchu pri Ministerstve dopravy a výstavby, ako aj organizácie cestovného ruchu (OOCR, VÚC). Tento projekt predpokladal, že výstupy akými sú GPS dáta a mapy úprav, budú bezplatne prístupné pre všetkých. Bohužiaľ, táto iniciatíva nenašla podporu medzi oslovenými.

Keďže nemáme kapacity na systematický fundraising, ostáva nám financovať projekt druhým spôsobom – bežkármi, prípadne inštitúciami, ktoré budú od nás výstupy ako sú dáta z úprav alebo mapy kupovať. Celý rozpočet na prevádzku systému je možné vidieť v opise projektu. Preto sme spustili našu StartLabovú kampaň. Ak bude neúspešná, projekt s veľkou pravdepodobnosťou ukončíme.

Ak sa nám však cieľ kampane podarí dosiahnuť, službu rozšírime a skvalitníme. Akékoľvek príjmy zo služby, prekračujúce uvedené náklady, chceme rozdeliť medzi organizácie upravujúce trate ako je vaša, a to podľa kritérií, na ktorých sa dohodneme. Predstavujeme si, že hlavným by mal byť počet najazdených km pri úpravách tratí, ale dôležité budú aj iné aspekty, ako napríklad existujúci spôsob financovania úprav a iné faktory.

 

Ak máte ďalšie otázky, tak rád zorganizujem stretnutie (on-line alebo fyzicky), kde si môžme prebrať aspekty projektu, ktoré ostávajú nejasné.

 

Ďakujem za pozornosť,

 
...
 
P.S. ocením, ak mi dáte vedieť, že ste email dostali, aby som sa uistil, že máme na vás správny kontakt.




o.z. Slovensko v pohybe
https://nabezky.sk/
tel.