Belianska dolina

Date: 
8 Jan 2019
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
good
Free style: 
unsuitable
Type: 
packed powder
Age: 
new
Wetness: 
moist
Snow at 500 m: 
25.00 (cm)
Snow at 750 m: 
30.00 (cm)
Snow above 1000 m: 
50.00 (cm)

Cesta vyjazdena autami ale v strede vytvorena stopa. Da sa ist na pohodu klasiku z Belej az na Havranovo ku chate ktora je otvorena.

Comments

Chodi sa na bezkach touto dolinou na chatu pod Borisovom? Podla mapy sa zda ze by to malo byt mozne, pretoze prevysenia na zelenej znacke sa nezdaju byt velke. Len ci tam nie su nejake skalnate prahy a podobne lahodky.

Podla fotiek to vyzera tak, ze dolina je bezkarmi navstevovana casto? Pokial sa vacsnou bezkuje? Rad by som tuto trasu vlozil do databazy, preto sa pytam.

Na bezkach nie iba skialp. Na bezkach len po chatu Havranovo potial je stopa. Na Borisov odporucam cez Necpalsku dolinu na konci nechat niekde bezky v lese a vybehnut si na chatu (cca 1hod.) Pripadne vziat aj bezky a dole cez Lubochniansku dolinu (25km).

dakujem

Na chate pod Borišovom som dávno pradávno jedno leto brigadoval tak to tam trochu poznám.Od chaty Havranovo po Košariská koliba je to od pol cesty trochu strmšie a od Košariská Koliba na chatu Borišov je to už taký úzky chodník traverz popod Borišov ak tak odporúčam určite bežky backcountry a treba dať pozor sú tam 2 lavinózne žľaby kde už bola bohužiaľ aj smrtelná lavína. Táto trasa nie je moc frekventovaná väčšina turistov chodí ako už písal radog Necpalskou dolinou. Možno ak to túto zimu vydá to tam pôjdem prebehnúť.