Zochova chata-Čermák-Hubalová-späť po modrej

Date: 
17 Dec 2018
Country: 
Slovenská republika
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
unsuitable
Free style: 
excellent
Type: 
hard pack
Age: 
new
Wetness: 
dry
Snow at 500 m: 
20.00 (cm)

Váhala som, čí mám ísť dnes na bežky, pretože mám na pätách pľuzgiere (ako vždy po prvom bežkovaní) a najmä kvôli tomu, že včera podvečer som pri prechádzke s mojimi štvornohými priateľmi pri klesaní na Hubalovú stretla skupinu asi 10 turistov, ktorým sa veľmi dobre išlo po bežkárskej stope, takže za nimi zostala úplne rozdupaná. Bolo mi do plaču. Ale potreba pohybu v krásnom zasneženom prostredí zvíťazila a dobre som urobila. Ráno o ôsmej nás čakala nová, dokonca technická stopa. Neviem, či to bola náhoda, alebo nejaká dobrá duša videla zničenú stopu, v každom prípade jej patrí veľké ďakujem. Vynikajúce bežkovanie ( i keď sem - tam začínal vytŕčať nejaký kameň) na tvrdej stope po celom okruhu. Kto môže, odporúčam využiť, pretože neviemako dlho nám sneh (a tiež aj nová stopa) vydrží.

Comments

Strojovu stopu robia chlapci z BTC Častá a budú robiť vždy keď budú dobre podmienky. Za ich čas, ktorý tomu venuju im patrí veľke poďakovanie.

Silvia, ďakujem za informáciu a ak tých chlapcov poznáš, odovzdaj im veľké poďakovanie, lebo po tých "turistoch" bola stopa v dezolárnom stave.