Zverovka Rohačské plesá a späť

Date: 
30 Mar 2018
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
unknown
Free style: 
unknown
Type: 
variable conditions
Age: 
unknown
Wetness: 
unknown
Snow above 1000 m: 
60.00 (cm)
Trip Length: 
16.70 km

Dnes útek pred jarou do Roháčov.Na štarte snehu minimum úmerne nadmorskou výškou sneh pribúdal .Na Roháčskych plesách snehu hádam aj 120 cm.Po Taťliakove pleso jarné podmienky kašovitý sneh tu sme nalepili stúpacie pásy zimné podmienky.Do rána napadlo hore aj zo 5 cm snehu.Teplota v cieli 10 c. Hore mohlo byť 1 možno 2 c.Zatiaľ naša  naj nadmorská výška na bežkách.Počko parádne sem tam fuklo ku konci sa už začali zbiehať mraky.Ukázali sa aj v diaľke dva kamzíky tak sme sa pratali nech majú kľud.

Comments

Paráda...1 s ***.

Zjazd bol v pohode? predsa len z 1700 m na bežkách...predpokladám, že teraz bol pomalší mokrý sneh, no šlo by to zozjazdovať na bežkách ( samozrejme počítam s BC s kovovými hranami ) aj v rýchlom prašane?

Za  tie roky to už máme natrenované. Pri stmšom zjazde sme šli štýlom cik cak /z prava do ľava/a mali sme nalepené aj pri zjazde stúpacie pásy.Sneh hore bol nosný mierne vlhký  .Keď je  viac prašanu tak pod kolená tak to celkom brzdí aj samo. No a keď  je to už brutal tak vyzujeme a ideme po svojich no to sa stáva málokedy.