Mazací servis Kordíky , Králiky

Vážení spolubežkári a spolubežkárki,

často sa stretávam s tým, že ľudia majú problém s voskovaním, teda čo namazať alebo ako to na mazať, nedajbože mazanie vo vrstvách. Preto mi skrsla v hlave myšlienka, že by som Vám menej skúseným alebo pohodlnejším vypomohol s voskovaním.

Miesto: nástup na Králickú/Kordícku zvažnicu, prípadne na Tajovskej chate (miesto sa ešte upresní).

Čas: cez víkendy od 7:30 do 10:00. 

Treba počítať s tým, že by to nebolo len za pekné slovo, lebo tie vosky aj niečo stoja. Cena by bola cca 2,00/2,50 € za pár na klasiku (stúpacie vosky). Časom, po kladnom ohlase, by som mohol začať zažehlovať aj parafínové a fluórové vosky určené na skate (CH,LF,HF)+ štrukturovač, keby mal niekto zájem o profesionálnejší servis. Samozrejme, tam by bola cena vyššia.

Tak šup šup, čo na to hovoríte, každý názor zaváži :)

Comments

Zdravím Ťa Jogy, good idea! :-)

ako inštruktorka BL, vítam takéto aktivity, pretože aj ja sa stretávam s takýmto problémom, hlavne pri začiatočníkoch a potom nemajú z bežkovania ten krásny zážitok. Tiež je to ďalšia možnosť ako zviditeľniť Vašu obec a možnosť priniesť nejaké drobné do regiónu.

Bola by som nesmierne rada, keby sme v bubúcnosti nadviazali aj nejakú spoluprácu a vytvorili tak z Kordík malý raj cestovného ruchu v bežeckom lyžovaní, aby to prinieslo osoh pre každého. Čosi tu už naznačil Jarko z OZ Hrebenák a Hrbočky sú toho krásnym dôkazom. Myslím, že toto by bola skvelá cesta.

Ak Ťa to zaujalo, tak ako mňa Tvoj nápad, kľudne ma kontaktuj.

Ingrid

 

Myslim ze o toto by mohol byt medzi bezkarmi zaujem. Hodil by sa aj nejaky clanok o voskovani do sekcie Ako bezkovat, pretoze to je taka terra incognita aj medzi mnohymi dlhorocnymi bezkarmi (pisem z vlastnej skusenosti :-) ). Okrem toho by som odporucal vlozit aj do kalendara podujati info o planovanej voskovacej akcii. Ak by sa to vyvinulo na pravidelne ponukanu sluzbu, tak by sme nieco vymysleli aby ste nemuseli kazdy tyzden vkladat tu istu informaciu.

Ahoj Jogy. Takúto možnosť by som aj ja uvítal. Aj keď len pre skate bežky, lebo na presuny klasikou mám aktuálne šupináče. Sklz sa samozrejme pri zjazde s dobre namazanými hladkými nedá celkom porovnávať, ale zato 'bezúdržbovosť' a dobrý grip bez elaborácie s voskovaním sú veľkou výhodou.

Ahoj, urcite chod do toho! Osobne velmi podporujem takuto aktivitu a sam by som to vyuzil niekolko krat keby som mohol. Cena je naozaj symbolicka. Som ochotny dat za to aj 4-5eur ked to bude dobra praca. Drzim palce a prajem vela spokojnych bezkarov! Nech to maze!

Ďakujem za kladné ohlasy, ak by sa mi podarilo nachystať si všetky potrebné veci do najbližšieho víkendu tak by som prišiel na kordícku zvážnicu okolo tej 7 : 00 vítať bežkárov z voskom v ruke, nečakal som taký záujem. V piatok by som sem napísal či sa mi to podarí zrealizovať už tento víkend.

Ahoj Ingrid ja osobne z Kordík nepochádzam, ale veľmi často a rád túto oblasť navštevujem a hlavne v zime lebo kordícka zvážnica tá nikdy nezklame :) a spolupráci sa nebránim, kludne mi možeš napísať na e-mail jej blyžšiu predstavu.

marcel.oravec.2@gmail.com

Výborná myšlienka, a kurz ešte lepšia.

Zatiaľ je tuná na fóre,  toho o voskovani naozaj veľa nie je,  niečo som písal :

https://www.nabezky.sk/node/16171

V roku 2017, cesta je takto nejako Diskusie /Diskusia o bežkovaní/Bežecká výstroj ...

Väčšinou asi dnes všetci asi kupujú šupiny, ja nedam na hladke lyže dopustiť.

Nikdy som sa po šupinách ani neobzeral, mažem od začiatku bežkovania a nedám na voskovanie dopustiť.

Aj po rokoch sa občas uplne netrafím, ale malá odchyľka nevadí...

Bežkovaniu zdar !

 

ahojte, ja som tiež 25 rokov mazal hladké a má to svoje  neopakovateľné čaro. Je to určitý rituálik a k tomu patria aj voskovacie nezdary, keď som aj po rokoch občas " premazal". Tento rok rok som si k 50-ke kúpil Fischery Twin Skin Pro s dvojicou mohérových stúpacích pásikov. Chvíľku trvalo, kým som sa s nimi skamarátil, a  dokúpil k nim aj prípravky proti namrzaniu tých pásikov a tiež univerzálny glider ,a po pár tripoch za seba hovorím, že na prachových snehoch sú fakt fantastické, na lade tiež držia výborne a uvidíme, ako budú šlapať na marcových brečkách. Rozhodne je to z hľadiska výkonnosti  mnoho, mnoho tried lepšia voľba, než šupináče a len o málinko horšie, než perfektne namazané hladké.