Lyžiari vs. pešiaci

V podstate sme jedna skupina ľudí, ktorá sa rada túla po horách. Akurát že pešiaci si v zime, keď napadne sneh, neuvedomujú, že po snehu je to na bežkách aj zábavnejšie, často aj jednoduchšie.

Najčastejšie to prebieha takto: prvý ráno príde bežkár a prešlape stopu. Potom prídu pešiaci a stopu rozdupú. Často urobia bežkári aj druhú stopu, aj túto pešiaci rozdupú. Nie všetci sú takíto, niektorí si idú po strane, je ich ale menšina.

Čo sa s tým dá robiť? V prvom rade je pozitívne, že lyžiarov pribúda. Veľmi pomôže, keď prvý bežkár prešlape stopu, pokiaľ to ide, po strane. Potom môžu ísť pešiaci stredom a prípadne sa dá urobiť druhá stopa po druhej strane. Takto to skôr každému trkne, že kto je kto.

Comments

Hmm. Súhlas. Tiež som si už viackrát všimol že bežkári predomnou zvyknú spraviť novú stopu v čerstvom snehu priamo stredom zvážnice. Dosť zvláštne, keďže strojová stopa je logicky vždy takmer na úplných krajoch cesty/zvážnice :)

v strede zvaznice taham vacsinou preto, lebo ked ju prejde lesak na aute stopa zostane. A pesiakom ostanu potom kolaje po lesakovom aute.