Oznam z Čertovice
Nižšie uvedený text nám bol zaslaný členom OZ Horské Spoločenstvo.
 
BEŽKÁRSKE TRATE NA ČERTOVICI OHROZENÉ, HĽADÁME POMOC
 
Prevádzkovateľ  bežkárskych tratí na Čertovici občianske združenie Horské spoločenstvo nie je schopné samostatne zabezpečiť organizáciu úprav bežkárskych tratí z dôvodu veľkého objemu iných činností OZ.
Trate nie sú upravené. Do úvahy pripadajú tri scenáre – štandardná prevádzka, nutné minimum alebo žiadna prevádzka. Nepriaznivú situáciu si uvedomujeme a mrzí nás. Ďakujeme za porozumenie.
 
HĽADÁME NOVÉ VEDENIE
 
Síce neskoro, ale týmto vyhlasujeme ponuku na nové vedenie – pozíciu tzv. PROJEKTOVÉHO MANAŽÉRA pre projekt Bežkárske trate na Čertovici. 
 
Základné informácie:
- osoba kompletne zodpovedná za prevádzku bežkárskych tratí, ideálne z regiónu
- spoluprácu  pre sezónu 2022/23 s dlhodobou perspektívou pri obojstrannej spokojnosti
- možná forma spolupráce: SZČO, dohoda o pracovnej činnosti, dobrovoľnícka činnosť, 
Pracovná náplň: 
- fundraising -zháňanie zdrojov,  hľadanie darcov, oslovovanie sponzorov a partnerov
- vytvorenie funkčného tímu, koordinácia samotného projektu – personálu , zdrojov, plnenie termínov a činností, referovanie a konzultácie s nadriadeným
- komunikácia s verejnosťou – sociálne siete, iné kanály (weby, rozhlas, televízia)
Časové rámce:
- počiatočná vyššia časová investícia – zorientovanie sa, vytvorenie systému
- po zabehnutí a vytvorení efektívneho systému predpokladáme pár hodín týždenne
Finančné ohodnotenie:
- v závislosti od získaných zdrojov – zodpovednosť najmä na samotnom manažérovi/ manažérke
- v závislosti od podaného výkonu, nastavené na základe reportovania
Výhody:
- skoré rána v spoločnosti divokej prípady  
- právo prvého čerstvého menčestru – nočné jazdy pod hviezdami prinášajú neopakovateľný zážitok či už v teple ratraku alebo pri zlepšovaní kondičky na mrazivom, čerstvo upravenom „fresh trecku“
- čarovné východy a západy Slnka s výhľadom na vrcholce Vysokých Tatier 
- dobrý pocit za málo peňazí  
 
Podrobná pracovná náplň a rozsah činnosti bude poskytnutý po osobnej konzultácii.
Záujemcovia píšte svoj záujem mejlom na horskespolocenstvo@gmail.com

Comments

Ahojte!

Je niečo nové na Čertovici?

Bežkuje sa? Alebo? Bolo by dobré nás prispievateľov (Starlab 2021) informovať o stave úprav na Čertovici. V mene bežkárov ďakujem za info!

Jaro, tento clanok asi ludia z Certovice nesleduju, ale niekto sa pytal na FB stranke Horskeho spolocenstva podobne ako ty a dostal odpoved, ze v tejto sezone sa asi upravovat nebude, ale v buducej mozno ano.

Inak Certoviciari maju viac FB stranok, aj tuto asi treba sledovat: https://www.facebook.com/bezkarsketratecertovica

OK. Nemám FB.

Možno že sa ozvú.

Je mi ľúto, že o Čertovici na tejto stránke nepočuť. Cez starlab som im tiež prispel nejakou "korunkou" a nebol som sám.

https://www.startlab.sk/projekty/1750-bezkarske-trate-na-certovici/

Cítim sa oklamaný... a chlapci to tiež robili s nadšením a teraz ticho.

Možno majú technické problémy alebo ľudcké....

Treba si však uvedomiť aj to, že výberom sumy na Starlabe sa k niečomu zaviazali...

Držím im uprimne palce!!!

 

 

Ahoj Jaro,

Áno, majú problémy. Myslím, že je to úplne zjavné z pôvodného oznamu, na ktorý reaguješ. Priznám sa, trochu ma zamrzela Tvoja poznámka o pocite oklamania a zaviazania sa, lebo viem, že tí ľudia tam zvyknú a dokážu robiť pre rozvoj oblasti úplne nemožné, priam čarujú z ničoho a takýmito vyjadreniami zbytočne vyvolávaš nejaké negatívne emócie, priam až nejaké podozrenia na ich adresu.

K tomu, že nikto Ti neodpovedá (narážam aj na Tvoj ďalší odkaz v inom článku smerujúci na OZKH) - naozaj si myslíš, že všetci tí, ktorým touto formou píšeš a čakáš odpoveď len a len od nich, každý deň browsujú všetky weby, či NÁÁÁHODOU im niekto nepíše v NEJAKOM príspevku pod NEJAKÝM článkom otázku? Proste sa to nemajú z fleku ako dozvedieť ak im to náhodou niekto nespomenie. Ak ťa NAOZAJ zaujíma odpoveď, tak im prosím napíš mail alebo zavolaj, v prípade Čertovice stačí hodiť do googlu "Bežkárske trate Čertovica" a kontakt istotne bez problémov nájdeš. Čo sa týka argumentu, že nemáš FB - všetky ich príspevky sú dostupné aj pre ľudí, ktorí nemajú FB konto, stačí kliknúť na https://www.facebook.com/bezkarsketratecertovica/ 

btw, medzičasom zverejnili oznam o aktuálnom stave, so sezónou to vyzerá nádejnejšie. Veď prečítaj si sám na tom priloženom linku.

Lucia 

Ahoj Lucia.
ÁNO MYSLÍM SI, že by tu mohli informovať!!!
Dovolil som sa opýtať presne cez tú istú stránku ako oni OSLOVILI MŇA!!! Bol som zvyknutý pravidelne sledovať na tejto stránke aktuálny pohyb rolby.... Vlani aktivovali GPS záznam ratraku oni a verím že aj do buducnosti budú. Teraz pohyb rolby nevidím. Dovolil som sa dúfam v mene viacerých bežkárov tu opýtať... Tvoj link mne nefunguje.... https://www.facebook.com/bezkarsketratecertovica/%C2%A0
Ani ma nenapadlo osobne im písať. Zrejme keby im každý písal, kto sa o bežkovanie na Čertovici zajíma tak typujem že odpoveď by ohľadne časovej náročnosti nedostali... Zamrzela Ťa moja priama otázka? Všeobecne Slováci by sa mali pýtať kde končia ich peniaze!!! Že chlapci priam čarujú z ničoho? Áno, zaslúžia obdiv....
Verím že píšem do komunity pre bežkárov a nie do krúžku pečenia. Želám si aby úroveň bežkárskych tratí napredovala! Na Kordíkach sa dĺžka upravených tratí skrátila hoc nová technika pribudla /OZKH/.
S pozdravom Jaroslav Murgaš.

K tomu sledovaniu pohybu rolby z Čertovice na mape. V rolbe naše GPS je, a pred časom preň dostali aj novú SIM kartu, ale bohužiaľ pri ostatnej úprave spomínanej v príspevku na FB nebol ešte GPS prístroj pre novú SIM kartu nastavený. Pokúsime sa to spolu s prevádzkovateľmi rolby napraviť, pred ďalšou úpravou.

Vďaka dream-teamu našich chalanov a veľkej technickej podpory od susedov z Pohanské (bežkárske trate, kaviareň, stodola) sme náš ratrak opäť postavili na nohy a po náročnej a nákladnej oprave sme mohli pre vás pripraviť Líščiu trasu až po vyhliadku v celej jej dĺžke. Zatiaľ ešte fungujeme v obmedzenom režime, tak môžete očakávať po snežení úpravu Líščej trasy. Príspevok na naftu na rozbeh sezóny pomôže. Postupne budeme v rámci možností pripravovať informačnú infraštruktúru (tabule, smerovníky, platobné stanovištia).

AKTUÁLNE PODMEINKY
Konáre a ihličie z popadaných stromov sme z trate odstránili. Zmrznutý sneh a ľad sme pomleli na "kryštálový cukor" a roztiahli ho po ceste aj s jednou stopou. Upravená je celá trasa z Čertovice na koniec Líščej trasy, no nedostatok snehu nedovolil upraviť trať v plnej šírke. Trate sú rovné a bezpečné až na pár úsekov, kde sneh chýba už trčí podklad, skaly či iný materiál, resp. trať je zúžená. Po nočnom mraze je povrch v skorých ranných hodinách zvyčajne ľadový. Padajúce zrážky by sa mali postupne meniť z dažďa na sneh, ktorý aj trate na Čertovici zúfalo potrebujú. Po štvrtkovom snežení plánujeme upraviť Líščiu trasu opäť.

POŽIČOVŇA BEŽKÁRSKEJ VÝSTROJE
Veľmi sa tešíme, ze sa postupne začíDomček HS na Čertovicimôžete v Domček HS na Čertovici s celou partiou aj počas celého týždňa, aby ste vystihli tie najlepšie podmienky. Môžete si tam požičať celú výstroj na bežecké lyžovanie (📞0944 929 173). Cestou saPohanskée u kamošov v kaviarni Pohanské a poďakujte im, že nám pomhli s opravou :) Snáď sa rozsneží a opäť prepojíme naše trasy.

Ako vravím. Držím palce a fandím!