announcement-1-1534665052

[[wysiwyg_imageupload:237:]]Update 31.1.2016: zverejnili sme novšiu verziu Plánovača.

 

Na adrese nabezky.sk/planovac sme zverejnili prvú verziu interaktívneho plánovača bežkárskych výletov pre územie SR. 

Ak poznáte bežkársku trasu ktorá na mape plánovača nie je, môžete nám ju pomôcť pridať dvoma spôsobmi:

  • pošlite nám GPS záznam trasy a dodatočné informácie (názov trasy, či ju niekto upravuje a ako často) na adresu posli@nabezky.sk
  • ak máte skúsenosti s vkladaním údajov do openstreetmap.org, môžete vložte trasu ako reláciu a dajte nám vedieť na email posli@nabezky.sk

Ak máte postrehy alebo nejasnosti ohľadom plánovača výletov, napíšte nám na toto diskusné fórum.

V ďalšej verzii (snáď ešte túto zimu) máme v pláne prepojiť plánovač výletov s mobilnou aplikáciu Na Bežky! tak, aby sa naplánovaný výlet zobrazil na mape v mobilnej apke. 

Comments

Je to paráda. Len ak môžem tak ak by sa dalo rozdeliť niektoré trasy na kratšie úseky aby sa to dalo lepšie vyskladať.

Lebo keď kliknem napríklad na trasu čo začína v sedle Malý Šturec tak označí celý veľký okruh. Tam by to bolo treba rozdeliť na tú južnú polovicu trasy a na severnú. ako celok sa to nedá kmbinovať s trasou čo pokračuje na Kráľovu studňu.

Neviem možno by to vyhovovalo viacerým keby bola možnosť vyberať v niektorých prípadoch kratšie úseky.

PS: a ak by sa dalo že by sa navyberané úseky do plánovanej trasy zvýraznili inou ako žltou farbou.

vdaka za postrehy.
 
ad prva pripomienka - "možnosť vyberať v niektorých prípadoch kratšie úseky." - vieme to celkom jednoducho (z hladiska implementacie) zlepsit tak, ze jednotlive segmenty trati este budu rozdelene tam, kde su turisticke rozcestniky. neviem ci to riesi prave okruhy na Skalke, ale napr. v Malych Karpatoch to riesi problem asi vsetkych okruhov.
turisticke rozcestniky su na mape viditelne od zoom levelu 14 ako male oranzove bodky + nazov rozcestnika.
 
samozrejme bolo by este lepsie keby si pouzivatel mohol segment rozdelit kdekolvek, ale to by bolo casovo narocnejsie na implementaciu.
 
ad "a ak by sa dalo že by sa navyberané úseky do plánovanej trasy zvýraznili inou ako žltou farbou." - a aka farba by bola vhodnejsia? ja som totiz zcasti farboslepy, tak to neviem uplne posudit :)
skusal som povodne orazovu namiesto zltej, avsak oranzova nebola dobre viditelna na modrom pozadi.
 
ta mapa je inak vyrobena specialne pre portal nabezky a ma snahu aspon priblizne pouzivat nase "korporatne" farby aj rez pisma.

s tou farbou som to myslel tak že nevybrané trasy sú žlté a ked nejakú vyberiem tak sa síce zhrubší ale tiež na žlto. ale to zase nieje až taká vada. Každopádne Vďaka za vašu prácu a snahu. 

Dnes sme išli trasu vytvorenú vo vašom plánovači a zanamenali sme si gpx vo vašej aplikácií a všetko fungovalo ako malo. :)

Pre starých harcovníkov je to možno nie až také zaujímavé alebo potrebné, ale my s BCbežkovaním len začíname a nepoznáme žiadne trasy takže nám to pomáha a je to praktické.