Problémy s Na bežky apkou (vyriešené)

Na základe upozornenie od [@Miro] sme zistili, že apka už nie je k dispozícii na Apple store. Na tomto probléme pracujeme. Druhým problémom bolo, že ak niekto už má apku na zariadení (telefón, tablet), tak nebolo možné sa prihlásiť. Toto by malo byť pre väčšinu používateľov už opravené. Výnimkou je prípad, keď si používateľ po vytvorení účtu zmenil svoje heslo. Aj tento problém sa chystáme opraviť, ale ak je to váš prípad, tak sa ozvite cez email a my vám to individuálne opravíme.

Stránka apky na portáli bude tiež upravená a opravená (je tam problém s obrázkami).

Comments

Postrehol som že ani za príspevok z terénu nenaskakuju Chrony

 

Chrony by mali naskakovat, ale treba chvilu pockat. Oproti minulemu roku je zmena v tom, ze overenie sprav nemoze robit hocikto, ale system posiela pozvanky na overenie vybranym ludom. Podla "dochvilnosti" overovatelov proces moze trvat aj niekolko dni. V pripade, ze na pozvanku nereaguju, system vyberie po tyzdni noveho overovatela. Stav overenia, aj to, kto bol vyzvany, je mozne vidiet na reporte v Rovasi. Napriklad tu.

Od teraz by malo byť možné sa prihlásiť do apky, aj v prípade že si používateľ zmení heslo. Ak však bolo heslo zmenené pred zverejnením tohoto oznamu, treba si zmeniť heslo ešte raz.

Prečo len cez google play? Apku dajte na stiahnutie priamo tu na web a jednoduco si ju užívateľ stiahne a nainštaluje priamo.

Tak apka je uz vdaka [@ivanOpalka], ktory vysolil 100 dolarov firme Apple za developersku licenciu, znovu dostupna pre iOS platformu (iPhone a iPad). Dakujeme Ivan. Pre Android pouzivatelov sme pridali moznost si apku nainstalovat aj priamo, teda nie cez Google Play.

Bolo by este dobre ozrejmit, ako to je a ako to bude s nastavenim  spravy ohladne  viditelnosti a 'ceny'.  Appka asi defaultne nahra prispevok  s tym ze je 'pre komunitu' a 'dobrovolne prispievany' (?).  Zmenu treba robit ex-post  cez editovanie spravy.(?).

Cize prosim overenie ci to takto pracuje a nejaka info ci sa da niekde nastavit 'default' a ci appka taketo veci bude vediet nastavovat sama.

Nasiel som si trochu casu a nastavil portal tak, aby spravy zaslane z apky boli uplne viditelne. Takze ak ich bude chciet reporter spristupnit len komunite, tak to bude musiet urobit tak, ze spravu v portali otvori a manualne upravi. To iste plati aj pre Chrony za takto zaslane spravy - autor reportu musi pri uprave spravy zadat cas, ak ma o odmenu v Chronoch zaujem.

Samozrejme by bolo idealne urobit iste zmeny priamo v apke, ale zatial sa nenasiel clovek, ktory by sa na to podujal.