Hohe Wand - záver sezóny

Date: 
7 Apr 2015
Country: 
Austria
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
good
Free style: 
unsuitable
Type: 
powder
Age: 
new
Wetness: 
dry
Snow at 750 m: 
10.00 (cm)
Snow above 1000 m: 
20.00 (cm)
Trip Length: 
11.84 km

Hohe Wand je asi najbližšie miesto od okolia BA s väčším územím nad 1000 mnm. Krasová planina na úpätí Schneebergu plná atrakcií, chát a značených chodníkov, aj lezeckých.  A hlavne výhľadov.

Čakal som viac snehu, ale našťastie ho pripadlo pred a počas sviatkov dosť na posledné tohtosezónne bežkovanie. Na južnom okraji ale všetko roztopené, na otvorených miestach vyfúkané... Na loipen ktoré bývajú upravené na lúkach v doline smerom na Gasthof Postl (skywalk) bolo vidno staré zaviate stopy, inde nič. Keďže chodníčky okolo obôr s lesnou zverou a poznávacie chodníky sú odhŕňané až príliš poctivo, bolo treba hľadať menej frekventované lesné cesty. 

Výhľady, slnečné počasie so snežením a čerstvý prašan stáli za 120 km cestu. Dokonca nebolo treba ani mýto na výjazd (pár eur), vyberá sa len cez sviatky a weekendy. Sú možné aj časovo náročnejšie výstupy z Dreistetten (východ) alebo Dürnbach (západ), prípadne úplne zdola vyliezť "stenu" po jednom z mnohých vystavaných chodníkov.

Stále snežílo a zrejme ešte bude, doporučujem ako rodinný výlet. Ideálne bežky spojiť so skywalkom , návštevou obory, vyhliadok a preliezok + schnitzel/bier.