Svaty Jur-Tri bresty-Zlata studnicka-Senkarka-Hradislo

Date: 
23 Feb 2015
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
excellent
Free style: 
limited
Type: 
variable conditions
Age: 
old
Wetness: 
wet
Snow at 250 m: 
5.00 (cm)
Snow at 500 m: 
30.00 (cm)
Trip Length: 
10.83 km

Stale dobre (vyborne) podmienky na bezkovanie. Obuli sme bezky uz vo vyske 300 m n.m., miestami na slnecnej strane uz sneh mizne, ale cim vyssie, tym ho pribudalo. Konecne sa nam podarilo prejst z Troch brestov na Zlatu studnicku, miestami trochu krkolomne po starsej stope ipeerta. Zjazdy boli vdaka odmaku bezpecne. Bezkovat sa bude dat urcite minimalne este tyzden.

Comments

Krasa objavovania severozapadneho priechodu. 

V sobotu ked som stretol N&B sa mi nepacil ten usek cca 1km-500m pred spojenim ciest, kde som isiel zdola popri plote. Zdalo sa mi ze trochu nizsie moze byt cesta. Nasli ste ju?

Na buduci rok by sme mali zorganizovat ze tieto trasy budu zavedene v trasach a udrziavane (minimalne manualne :>).

Nenasli sme inu cestu, ani sme nemohli, lebo bola hmla a videli sme asi na 30m. Isli sme presne po tvojej stope. Severozapadnou stenou :-)

[[wysiwyg_imageupload:160:]]Vdaka pionierskemu usiliu vas dvoch ako aj inych polarnikov, mame v databaze uz celkom slusnu zbierku zaznamov tras, ktore mozme vlozit do mapy.

Co sa tyka upravy tras v okoli BA mechanizmom, tak v spolupraci so STaRZ by sa mozno dalo zariadit aby sa aj v "Bratislavskych" Karpatoch upravovali bezkarske trasy. Je tu aj nadej, ze idea ziskania povolenia od vlastnika Jurskych lesov sa dostava z rise fantazie, pretoze nas sef Prvej Svatojurskej v decembri prekvapil, ked sme bez problemov dostali povolenie na cistenie trasy Biely kriz - Salas od kalamitneho dreva. Na rozdiel od minulosti bol tento krat velmi ustretovy. Ak sa podari so STaRZ dohovorit, bolo by tam u vas treba najst ludi, ktori prinajmensom prejdu pred sezonou trasy a daju vediet nasmu zdruzeniu ze treba zorganizovat brigadu. Neviem vsak, ci by o takuto iniciativu bol zaujem.

S čistením asi nie je problém, ja počas nezimných behov vždy odhadzujem kamene a vetvy ako príprava na zimu. Keby bola kalamita, tak to je iná otázka.    Skôr snívam o normálnych stopách  - hlavne teraz počas odmaku sa ukazuje že dobrá strojová stopa je úplne o inom ako aj viackrát prešlapaná a pošliapaná stopa, ktorá nedrží do strán ...   Ale nerád by som sa púšťal do nejakej vážnejšej iniciatívy pred tým ako nastane zhoda u (neo)juranov.  Tú otázku SJlesov môžeme skúsiť zmonitorovať my sami.