Zochova chata - Biely Kríž

Date: 
13 Feb 2015
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
good
Free style: 
good
Type: 
hard pack
Age: 
unknown
Wetness: 
unknown
Snow at 250 m: 
20.00 (cm)
Snow at 500 m: 
50.00 (cm)

Dnešné bežkovanie v Malých Karpatoch by som označil ako rýchle, adrenalínové a trochu rizikové. Vzhľadom na množstvo snehu by sa dali označiť podmienky ako veľmi dobré, ale zľadovatelý povrch značne sťažoval bežkovanie. Stopa na Čermák bola zľadovatelá, oveľa lepšie sa išlo mimo stopy - povrch bol tvrdý, zľadovatelý a neprebáral sa, dalo sa miestami aj korčuľovať. Zjazdy boli veľmi rizikové a pády tvrdé. Na zvážnici popod Skalnatú zvážajú lesní robotníci drevo a cesta je odhrnutá až na zem.  Zjazd do sedla Baba bol tiež zľadovatelý. Podobná situácia bola aj na úseku Baba - Biely Kríž. Z Bieleho Kríža som pokračoval do Rače po Haluzického chodníku - jeho horná časť je ale poničená zemným strojom, nižšie je to oveľa lepšie - zišiel som až k parkovisku.

Comments

Myslel som si že toto zažívame len "nižšie" a na hrebeni to nie je zľadovatelé.  Nebolo to lepšie ani počas slnečného svitu, v čase keď teploty idú mierne nad nulu?

Veril som že tvrdé a ľadové to bude len ráno, ale cez obed to zmäklo len minimálne. Uvidíme, či to bude lepšie cez víkend, no veľmi tomu neverím.

Práve píšem správu z terénu - cez deň to je paráda.