Solosnica - Pezinska Baba

Date: 
31 Jan 2015
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
excellent
Free style: 
limited
Type: 
powder
Age: 
new
Wetness: 
dry
Snow at 250 m: 
10.00 (cm)
Snow at 500 m: 
50.00 (cm)
Trip Length: 
23.32 km

Zo Solosnickej doliny som planoval ist spodnou severnou traverzou popod Peterklin ktoru som presiel vcera, ale kedze jej viditelnu cast nejaky snazivec stihol odhrnut az na podklad, pustil som sa po cervenej znacke. Dlho som vsak na tejto tiez odhrnutej ceste nevydrzal a sibol na nevyraznu lesnu cestu doprava hore. Koncila kusok pod vyssie zmienenou traverzou ktora uz v tom mieste nebola odhrnuta. Isiel som po nej (az na kratky "kufor" ktory je vidno na zazname) az na Skalku. Myslim ze toto je idealna cesta pre bezkarov medzi sedlom Skalka a Solosnicou a preto ju vlozim do databazy v tomto portali.

Po prelezeni cez plot (rebrik z vonkajsej strany niekto znicil) som v zvernici hned nasiel bezkarske stopy - sice zapadane 10 cm vrstvou snehu, ale kazdy kto presliapaval niekedy 40 cm prasan smerom do kopca vie aky je to rozdiel. Situacia sa zlepsila este viac ked sa proti mne zacali objavovat prvi bezkari zo Zosky. Odtial az po Babu je trasa perfektne presliapana bezkarmi. Od idealneho stavu dnesok nemal daleko - problemom trochu bolo ze stopa je asi 25 cm hlboko a preto treba vysoko dvihat ruky. Ale to sotva stoji za zmienku.

Comments

Cervena znacka od Cermaku popod Certov kopec je prejazdna? Boli tam po kalamite navalane stromy, uz to je OK?

Cervena znacka od Cermaka nejde popod Certov kopec, ale cezen. Tu vycistili bezci zo Stefanik Trail. Zvaznicu pod hrebenom vycistili lesaci z LS Pezinok este na jesen.

Mozno si sa pomylil a chcel si sa opytat ako som sa dostal od Hubalovej na Cermak, kedze cervene znacena hrebenovka trasa cez Gajdos je zavalena kalamitou - ja som to miesto obisiel tak, ze z Hubalovej som zisiel dolu smerom na Zochovu chatu po modrej a pri rampe som odbocil doprava znamou bezkarskou cestou na Cermak.

Hej Hubalovu som myslel. Takze asi nadalej zavalena. Uz som sa potesil, ze to je vycistene. Tak este nie.