rača biely križ hviezda cereveny kriz raca

Date: 
28 Jan 2015
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
good
Free style: 
unknown
Type: 
variable conditions
Age: 
unknown
Wetness: 
unknown

dnes podvečer sme si vyrazili z Rače z parkoviska smer Biey kríž za súmraku- nejaký lesník alebo polovník mal silnú potrebu si prejsť túto bežkarsku trasu teréňakom cez Haluzickeho pomník až takmer k asfaltke kde nás obehol a potom odbočil kdesi do lesa, cestou zo stopy zničil čo sa dalo. Za Bielym krížom už s čelovkami slušnou stopou pod Hviezdu-k chatám s úľmi a zasa nazad na Biely križ. Potom stopou v strede asfaltky na Červený kríž, od Himligárky k Šenkárke zasa prešiel niekto autom opäť neviem na čo po bežkárskej trase, takže obtiažne manevrovanie hlavne v zjazdoch.

 

Comments

Bolo by dobre ak by si bezkari zapisovali SPZ aut ak ich stihnu zaregistrovat, pretoze je mozne, ze sa nam podari v spolupraci s ML BA identifikovat majitela a pokusit sa s nim dohovorit. Na jesen sme totiz s P. Dolakom mali stretnutie, kde sme vedenie ML BA poziadali, aby neodhrnali asfaltku Spariska - Biely kriz a zda sa ze to pomohlo. Mam pocit ze prinajmensom za pokus by to stalo.

Začiatok zvážnice na Haluzckého od parkoviska až po ostrú zákrutu poškodila v3s. Následne je stopa na vrstevnici miestami obmedzená premočená a zľadovatená. Potom nasleduje už spomentuté výrazné poškodenie terénnym autom až na hlinu, ktoré začína v stúpaní pod Haluzického.

 

[[wysiwyg_imageupload:139:]][[wysiwyg_imageupload:140:]]

Tak toto je smutné, stačí jedno takéto individuum a je po trase. Treba ich ozaj fotiť a zapisovať ŠPZ. Neverím, že všetci majú povolenie na vjazd do lesov. Aj keď podľa mňa chodia asi skôr v noci, a dúfajú že nikoho nestretnú, boja sa konfrontácie. Obávam sa čo bude pred víkendom  po zajtrajšom snežení. Osobne som ešte auto takto nestretol, zato zničených trás plno. V zime je vidieť, aká je v tých lesoch premávka, žial opatrenia a kontroly zo strany kompetentných proti tomu žiadne. Aspoň keby boli rampy na hlavných vjazdoch, ale aj od tých majú všetci klúče a výhovorky s prikrmovaním zveri, na jednej strane, a na druhej sú zvery premnožené tak musia chodiť strieľať.