Baba - Čermák a späť

Date: 
6 Jan 2015
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
good
Free style: 
unknown
Type: 
powder
Age: 
new
Wetness: 
dry
Snow at 500 m: 
25.00 (cm)
Trip Length: 
23.39 km

Trasa:  Baba – ľavá spodná traverza Čmeľku – Javorina sedlo – „okružná“ zvážnica pod Čertovým kopcom a Skalnatou – Sedlo pod Skalnatou – Čermák a späť. Pri ceste späť, zo sedla Javorina horná traverza Čmeľku , 18 km. 

Dolná traverza - vrstevnica nie je prejazdná v celej dĺžke od križovatky s hornou traverzou som 2 x vyzul lyže. Pred križovaním so žltou, z vrstevnice strmo pešo cca 50m do sedla Javorina. Ďalej som už stopu až pod Javorinu neskúšal. Rovnako zo sedla na Čertov kopec veľa popadaných konárov na chodníku a tiež v lese. Nakoniec trasa "okružnou" zvážnicou Rybníčka do sedla po Skalnatou veľmi dobrá. Aj touto cestou ešte raz vďaka bežcom okolo Stefanik trail za dočistenie úseku sedlo pod Skalnatou - Čermák.

Comments

Ano, to by som ocakaval ze spodna traverza bude nepriechodna, pretoze sa nachadza v kalamitnom pasme (ruzova plocha na mape - na tejto stranke) a nebola vycistena (nie je na nej nakreslena hruba tmavo zelena alebo fialova farba). Nemas nahodou tie fotky geotagovane? Mohol by som ich vlozit do mapy kalamity aby brigadnici co by to tam chceli ist pripadne vycistit vedeli do coho idu.

Za vycistenie useku sedlo pod Skalnatou - Čermák patri hlavna vdaka bezcom okolo Stefanik trail. Vid. https://www.nabezky.sk/kalamita-2014, 3.januar. V sobotu 10.1. sa pravdeodobne bude cistit usek Baba-Skalnata, mozete sa pridat.

ano, vdaka za upozornenie, prispevok som opravil.

Vdaka za odkaz na kalamitnu mapu, prehliadol som...Fotky geotagovane nemam, z gpx som vytiahol priblizne suradnice okraja toho velkeho polomu pod sedlom Javorina v smere od Baby  - 48°22'13.88"N 17°11'45.96"E , zvysne popadane stromy a konare su odtial vzdialne do 10 min.  Dak.

Dal by sa prilozit GPS subor?

Vdaka

Peter

Prilozeny.  Je tam toho trochu viac kedze som si pridal aj maly okruh na babe...