pin | oska | hrazda

...nazvy su rozne ale ked je krivo zapravena do podrazky topanky, tak vytvara rovnaky problem.

Pata a jej zlaby nedosadaju presne do kolajniciek viazania ale priamo na ne. Je tam ista tolerancia a v jej medzi si lyziar ani nemusi vsimnut, ze je ten kusok ocele osadeny krivo. Problem nastava, kedy je tato tolerancia prekrocena. Tuto sezonu som nemal stastie na kupu topanok. Vracal/reklamoval som dva pary (rossignol, fischer) nastastie mi vratili peniaze a momentalne mam na "ceste" dalsi par, kde som vsak z pochopitelnych dovodov poprosil predajcu aby funkcnost preveril este pred odoslanim tovaru. Do tretice vsetko dobre....dufam.

Hotova kalvaria...to by jeden neveril...akurat ma mrzi predcasny koniec bezkarskej sezony...dakujem zato firmam rossignol a fischer...keby nepresunuli vyrobu do vietnamu " a spol.", kde ani nevedia co vyrabaju - tak sa to mozno nestane

Comments

Fuuuha! Tak to ako bratia hovoria, je hodne težkej prúser, vyrobiť čosi takéto. Ja som kupoval topanky od Rossignolu na klasiku minulý rok a nastastie tam problem s vyosenim nie je. Tak snad do tretice to bude ok :) Dik za postreh.

dufam aj ja, ze to uz bude konecne v pohode. btw... dnes mi dosli tie nove objednane fischerky.

ja uz by som do rossignolu ale nesiel....uplne prve som mal tiez lyziarky na klasiku rossinol. vydrzali 15 rokov a lava pata mi robila odtlaky v takom rozsahu, ze som mohol opat na lyze az za 7 dni. v jeden den sa potom obe rozlepili. kupil som si teda dalsie - rossignol x-5 ....po dvoch dnoch sa na lavej nohe bocny kozeny lem zacal ohybat dovnutra a to mi drtilo malicek na nohe. reklamoval som a dali mi novy par s tou zlou oskou....takze de factto... dnes mam 4tý par topanok na klasiku tohoto roku - ako uplne nove...

mam to stastie, ze mam taku partiu na bezky (medzi nimi je aj na fore znamy acer16) a ti tiez asi 4 ludia museli topanky rossinol predat, lebo im robili odtlaky. pro prechode na fischer - problemy zanikli.

kupoval som aj vybavu na backcoutry a s topankami, co mali 15 rokov som bol tohto roku vlastnikom 6 parov topanok na bezky !!! (i ked len na chvilu)

EDIT: 7 parov !!! ...zabudol som na lyziarky, ktore mam na skate pre koleckove lyze..to je sns pilot system ale.

dnes ma caka kontrola.....zapnem boty do lyzi a uvidí sa....

:-)

Ja mam zasa lepsiu skusenost s Rossignol lyziarkami ako s Fischer. Uz dva krat sa mi na Fischer-kach zlomila podrazka na spicke - vid foto a to po jednej sezone - mozno ani to nie. Rossignolky pouzivaju na podrazky asi iny material.

rossignol topanka so zlomenou podosvou

no teda.....co sa clovek nedozvie...uz sa teraz bojim

Plánujem si kúpiť BC výstroj. [@JMS OZKH] mi odporúča bežky Fischer Crown a spomínal že budem potrebovať aj špeci viazanie a topánky. Viete mi priatelia povedať aký typ viazania tam budem potrebovať?
 

 

fischer crown je "siroky pojem" ..take bezky mam aj ja ale na klasiku. ak sa nemylim, tak "crown" znamena len ze takto pomenovana lyza ma supiny na sklznici.

na BC lyzu sa pocita s BC viazanim a BC topankou. BC viazanie ma sirsiu platformu preto treba k tomu sirsiu lyzu...ale nie je to nevyhnutne...partak (aj skialpinista) ma sice BC lyzu a bezne SNS viazanie a nejaku "combi"  - nie BC topanku ale dole kopcom neulyzuje to co my s komplet BC vybavou....je ale potrebne si v tom radsej urobit prehlad, lebo nowosci rastu ako huby po dazdi ( najskor sme poznali ak neratam 75ku - SNS, NNN potom sa objavil prolink, pilot, turnamic..) a aj v tomto BC sektore mohlo vzniknut nieco nove...

 

Dakujem. Skusim to trochu pogooglit a mozno spacham aj nejaky report o mojich snahach.