Z Čadce,Žarca nad Oščadnicu

Date: 
28 Feb 2019
Country: 
Slovenská republika
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
good
Free style: 
limited
Type: 
variable conditions
Age: 
old
Wetness: 
moist
Snow at 500 m: 
20.00 (cm)

Bol som opáčiť ešte tu lesnú cestu , je orientovaná na sever až východ . Len krátky úsek nad Oščadnickou vlakovou zastávkou sa zatáča na juh a tam je asi 200 metrov už roztopené . Hneď na začiatku je tak 200 m ľadový, potom úsek tak 250m od terénneho auta , na bežkách zjazdný, a na dvoch krátkych úsekoch som musel ísť krajom. Na to aké sú teploty a že je to len okolo 550m.n.m. ešte dobré jarné bežkovanie. Na úsekoch chránených pred slnkom stromami aj 20 cm snehu. Koľko ale dnes slnko ukrojí zo snehu .....?

Comments

Víkend som v Oščadnici.

Nikdy som tam nebežkoval.

Mám na pláne ísť smerom na Veľkú Raču. Ako to tam vyzerá so snehom? Sú zjadné trate okolo Veľkej Rače? Alebo máš nejaký tip na dobré bežkovanie v okolí Oščadnice?

Pre remba. Na V.Rači,Dedovke pri vystúpení z lanovky do prava je stopa zdravia , 2 a 4kilometrový okruh , je to okolo 950m.n.m , snuhu bude dosť , ale či to bude upravené neviem. Na vrchol V.Rače je to skôr pre skialpi ako pre bežky. V Oščadnici Tichej je pekný okruch popod V.Raču a Kykuľu asi 10 km , ale neviem v akom je to stave , snehu tam býva dosť, ale či to lesáci neodhrnuli.