Aktualizácia portálu: Notifikácie v portáli a iné zmeny

Dnes ráno bola daná do prevádzky nová funkcionality na portáli. Zmenilo sa nasledovné:

1. komentáre už nie je vidno v hlavnom prúde správ, ale boli presunuté do príspevkov ku ktorým patria. Takže ak má príspevok komentáre, tak ich nájdete na jeho spodnej strane vľavo. Rozbaliť ich je možné kliknutím kdekoľvek na oranžovú plochu.

screen_shot_2019-01-22_at_07.35.41.png

2. Notifikácie. Registrovaní používatelia po prihlásení uvidia v prepínači typov správ červné návestia, naznačujúce počet neprečítaných príspevkov a komentárov, ktoré pribudli za ostatné dva dni.

screen_shot_2019-01-22_at_07.41.57.png

V neprečítaných príspevkoch uvidia zasa červené návestie, aby ich bolo možné ľahko identifikovať:

 

screen_shot_2019-01-22_at_07.56.30.png

Po otvorení neprečítaného príspevku a obnovení stránky by sa malo číslo v prepínači pre príslušný typ obsahu znížiť. Prítomnosť nových komentárov je zahrnuté do čísla v prepínači a takisto je indikovaná v príslušnom príspevku oranžovým návestím.

screen_shot_2019-01-22_at_08.06.08.png

Akcie sú označené ako nové ak ich dátum nie je vyšší ako 7 dní v budúcnosti. Akákoľvek zmena v príspevku po jeho zverejnení zmení jeho status na "neprečítaný". To znamená, že aj typ príspevku "úprava trate" bude mať počas úpravy stále znovunastavovaný status na neprečítané, pretože sa v ňom mení hodnota v poli "Najnovší záznam o polohe"

Ak máte akékoľvek pripomienky dajte vedieť.

 

Comments

cez email sme dostali dve otázky (mierne upravené):

tie komentare - to, ze su nie na hl. stranke to je super zmena. ale tie bublinky s cislom...pozri... pre toho, co pozera kazdu pridanu spravu, je to dobry ukazovatel ale ja, co si nikdy nepozriem spravu z oblastí XYZ, tak to cislo bude narastat a za rok-dva bude problem...
 
odpoveď: číslo narastať nebude, pretože za "nový" sa považuje len ten príspevok/komentár, ktorý používateľ nevidel a súčasne nie je starší ako dva dni (ten príspevok).
 
a este jedna vec...mam v profile domovsku oblast a vzdy ked zapnem portal, tak tam mam len spravy odtial. ked to v nastaveniach (na prvej strane portálu) zmenim na pozadovane lokality, tak po restarte browsera mam zase len polozky tykajuce sa kys. vrchoviny. ja viem....je to otazka par klikov ale neslo by to nejak vytunit ? ... a ze by sa neprecitane spravy potom generovali - nacitavali len s mnou vybratych lokalit ? - proste nie vsetky...
 

odpoveď: súčasne s novou funkciou notifikácií bola vypnutá iná funkcia, ktorá zabezpečovala, že nastavenie urobené používateľom na prvej strane portálu boli uložené do pamäti a pri ďalšej návšteve prvej strany znovu použité. Táto funkcia bola vypnutá preto, lebo z nejakého dôvodu spomaľovala načítavanie prvej strany o 100% (z približne terajších 4.5 sekúnd na 10 a viac). Okrem toho, keď bola tá funkcia zapnutá, nastavenia v profile používateľa stratili význam pretože ich portál už nikdy nepoužil. Riešenia sa ponúkajú dve:

1. v profile si nenastavovať žiadne oblasti ak ma zaujímajú správy zo všetkých, alebo si nastaviť tie ktoré ma skutočne zaujímajú a ak sa občas chcem pozrieť na správy zo všetkých oblastí, tak jednoducho kliknem na prvej strane na tlačidlo "Správy" a tým sa osobný filter zruší. Osobný filter sa dá vždy vyvolať kliknutím na tlačidlo Domov v menu (alebo kliknutím na logo - je to to isté).

2. pozrieť sa či by sa nedala tá momentálne vypnutá funkcia zlepšiť, aby bola rýchlejšia. Ak sa ozvú aj ďalší s názormi na vec a ukáže sa že táto možnosť je pre ľudí najvýhodnejšia, tak si na to nájdem čas a skúsim to vyladiť.