Vraj môžme bežkovať aj v iných okresoch :-)
 
Chcem ísť do prírody, je potrebný negatívny test?
 
Ak sa chystáte na výlet do prírody vo vašom okrese, test nepotrebujete. V tom sa pravidlá po spustení COVID automatu líšia od režimu, ktorý platil po januárovom celoplošnom skríningu. Ak by ste sa chystali do prírody mimo okresu, musíte si vopred pozrieť, či nepatrí medzi takzvané čierne. V tom prípade bude potrebný negatívny test starý najviac sedem dní. Seniori nad 65 rokov a deti do 15 rokov nepotrebujú negatívny test na cestu do prírody mimo svojho okresu ani v prípade, že ide o čierny okres.
 
Chceme ísť s rodinou na túru do Tatier? Potrebujeme test?
 
COVID automat od 8. februára umožní cestovanie do prírody aj do iných okresov. Ak pôjdete do tej časti Tatier, ktorá leží v okrese Poprad, musíte si skontrolovať, či práve nepatrí medzi takzvané čierne. Vtedy potrebujete negatívny test starý najviac sedem dní. Ak bude okres zaradený medzi bordové, ružové či svetloružové, test nepotrebujete.

Comments

Pozor, je to nesprávna informácia! Do čierneho okresu za turistikou nemôžeme vôbec. Do prírody v rámci okresu bez testu, do iného okresu s neg. testom, do čierneho vôbec. Skalka je v ZH, teda čierny okres nateraz.

kde to pisu ze sa nemoze do "cierneho" okresu ani s platnym testom?

Okrem vycucov v emediach som nasiel  info v covid automate, tabulka automaticke opatrenia podla rizika, riadok obmedzenie pohybu, stlpec pre III. stupen varovania cize pred ciernym IV. stupnom:  https://www.uvzsr.sk/docs/info/covid19/Covid_automat_2_2_2021.pdf

Pohyb v prírode s negat. testom podľa platnosti testu aj mimo okresu (mimo čiernych okresov), okrem výnimiek z testovania, základné potreby iba v rámci okresu

...ale pre typ cinnosti "Rekreačný šport" vidim poznamku "Podľa rizikovosti športových aktivít" pre kazdy stupen (farbu okresu). Takze do ciernych okresov mame "Zákaz vychádzania s výnimkami" a sucasne "Podľa rizikovosti športových aktivít" co sa da interpretovat tak, ze rekreacne sportove aktivity mozu byt ta vynimka a teda bezkovat mozeme ist aj do ciernych okresov, kedze riziko nakazy je pri tejto aktivite velmi male. Takato interpretacia je v sulade aj s citatmi z Dennika N.

Odvazna interpretacia, tzn. rekreacny sport cize bezky prebija vsetko :>) Na dennikn tiez pisu ze do ciernych nie.

Ale vsak ja citujem dennik N, kde tvrdia ze sa moze aj do ciernych. Kde to citas ty?

 

Na titulnej stranke otazky odpovede ku automatu:

https://dennikn.sk/2259345/co-potrebujete-mat-pri-sebe-vo-vlaku-v-prirod...

 

vsak ja citujem prave z toho clanku, tak neviem. :-)

"Ak by ste sa chystali do prírody mimo okresu, musíte si vopred pozrieť, či nepatrí medzi takzvané čierne. Do čiernych okresov ísť nemôžete."

Dúfam že sme v jednom časopriestore. Inú relevantnú informáciu na medziokresné bežkovanie tam nevidím.

AHA! oni to medzicasom opravili. Citujem: "Pozn.: Odpoveď na túto otázku sme pôvodne nemali dobre interpretovanú, za chybu sa ospravedlňujeme."

Aj tak je smutné že interpretáciu ponechávajú médiám.  Napr. je v automate aj informácia o zjazdovkách, ktorú som nenašiel v dennikn  ale vyzerá pozitívne.