Bezovec zastávka autobusu - Skaliny - Sedlo pod Skalinami a späť

Date: 
7 Jan 2019
Country: 
Slovenská republika
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
excellent
Free style: 
unsuitable
Type: 
powder
Age: 
new
Wetness: 
dry
Snow at 500 m: 
10.00 (cm)

Dnes sme na Bezovci mali bonusový deň. Okrem páperového prašanu svietilo slniečko a vietor akoby sa zahľadel do tej krásy a zabudol fúkať. Trasu od autobusovej zastávky do Sedla po Skalinami som dnes trošku zmenil. Namiesto dolnej lesnej cesty som sa razhodol vyskúšať cestu paralelnú, ktorá je výškovo aspoň 50 metrov nad ňou a urobil som dobre. Na ceste bolo minimálne 10 centimetrov suchučkého prašanu a navyše som na ceste nebol prvý, takže bola aj stopa. Na Skalinách je snehová pláň ako z reklamného filmu, ktorú narúšajú samotné Skaliny, ktoré viem zdolať len ako pešiak. Pri ceste spať som sa aj pokúšal násť nejakú bežkársku cestičku okolo Skalín, a aj som našiel, ale po absolvovaní zdrvujúceho výstupu som si povedal, že nabudúce radšej zasa zo seba urobím pešiaka. Snehu je dosť, počasie výborné, kto môže, nech to využije.

Aj som sa pokúšal vytvoriť GPX súbor s trasou, ale počas fotografovania sa mi mobil na nejakú dobu zasekol a to, čo sa mi vyprodukovalo do GPX súboru bolo nezobraziteľné. Snáď nabudúce to už bude dobré.

  

Comments

na spestrenie je velmi dobry variant spustit sa po po luke modra TZT do Hradku a zapadnym prepojom cez les ( vsetko na lyziach) vyslapat naspet na luku uz za Skalinami. Isiel som tadial v nedelu (stopa bude uz zafukana) z Hradockej doliny od zakazu vjazdu. Cesta na chatu javornicek odhrnuta cize po Javornicek lyze na pleci ale od chaty dost snehu. 

https://www.strava.com/activities/2060177343

 

... pozeral som tým smerom zo Sedla pod Skalinami, ale keď som si predstavil tú stratu výšky, tak ma prešla chuť. Preto som sa obrátil na opačnú stranu, smerom na Novú Lehotu a štraichol som to pomedzi chalupy s následným výšľapom do sedla medzi Bezovcom a Skalinami. Peši som nešiel. Poctivo som si to vystromčekoval... Pohodlnejší variant ako nepšeo cez Skaliny nie je. Vďaka za info.